Výběr rumů

 

  Angostura 1919 8y
  Angostura 1824
 12y
  Arakú Santa Teresa Ron Liqueur
  Barcelo Ron Blanco
  Barcelo Ron Aňejo
  Cachaça Pitu
  Cachaca Ypióca Empalhada Ouro  
  Capitan Bucanero 7 aňos 
  Captain Morgan Spiced 
  Captain Morgan Black Label
  Diplomático Aňejo 7 Aňos 
  Diplomático Reserva 8 Aňos  
  Havana Club Anejo Blanco 
  Havana Club Aňejo 3 aňos
  
Havana Club Aňejo Especial
  
Havana Club Aňejo Reserva 5 Aňos  
  Havana Club Aňejo 7 Aňos
  
Ron Hemingway 3y   
  Ron Hemingway Extra Viejo 7y
  
Legendario Elixir 7 Aňos
  
Malibu Original  
  
Matusalem Platino White  
  Matusalem 10y Classico 
  Millonario Reserva 15 Años 
  Pampero Aniversario Anejo Reserva Exclusiva 
  Pyrat XO Rum Reserve  
  
Ron Caney Carta Blanca 3y 
  Ron Caney Oro Ligér 5y
  Ron Caney Aňejo Centuria 7y 
  Ron Zacapa Centenario Solera Reserva 15 Guatemala 
  
Ron Zacapa Centenario 23 Aňos
  
Santa Teresa Rhum Orange
  
Stroh 80      

 

Angostura 1919 8y 
Angostura 1919 je osmiletý rum destilovaný z melasy zrající v sudech po bourbonu. Jeho chuť je pozoruhodně měkká a zaoblená bez nádechu drsnosti a štiplavého okraje. Bohatý buket nabízí vůni pravé cukrové šťávy, karamelu a vanilky s jemnými podtóny kakaa. Během chvíle se krásně otevře a odhalí dlouhotrvající přenádherný výboj protínající hebkou chuť. Fantastický potenciál k samostatnému pití na ledu s citronem je téměř nevyčerpatelný.

Původ: Trinidad a Tobago
Obsah alkoholu: 40%

Angostura 1824 12y                                                                                                                          
Rum Angostura 1824 je směs 12 let starých rumů destilovaných z melasy. Je pojmenovaný na počest vzniku hořkého dochucovadla Angostura Bitter´s, bez kterého se neobejde žádný barman. Angostura 1824 na počátku vykazuje typickou lehkost, plnou chuť a úžasnou jemnost, později rozvine skvělou ovocnost a kořenitost s podtóny medu. Okouzlující je vůně pomerančové kůry, chuť je hladká, obklopená stopou hořké čokolády a vanilky. Pouze pět tisíc kartonů ročně je vyrobených tohoto luxusního a ve světě žádaného rumu. Zraje v sudech po bourbonu.
Původ: Trinidad a Tobago
Obsah alkoholu: 40%

Arakú Santa Teresa Ron Liqueur                                                                                                   
Arakú Santa Teresa Ron y Coffee Liqueur je výsledkem kombinace rumů Santa Teresa uložených na dva roky do dubových sudů s jemnou, ale intenzivní kávovou infuzí. Arakú byl oceněn v roce 2007 na International Cane Spirit Festivalu v Ybor City na Floridě zlatou medailí.
Původ: Venezuela
Obsah alkoholu: 28%

Barcelo Ron Blanco                                                                                                                       
Bílý rum, který se výborně hodí do míchaných nápojů. Rum zraje devět měsíců v sudech z amerického dubu. Následně se filtruje, aby bylo dosaženo požadovaných vlastnosti příznačných pro bílý rum. Výborná chuť rumu je doplněna i příjemnou vůní, kterou získal zráním v sudu.
Původ: Dominikánská republika
Obsah alkoholu: 38%

Barcelo Ron Aňejo                                                                                                                       
Vynikající směs nejlepších dominikánských rumů zrající až čtyři roky v sudech z amerického dubu. Pro Ron Barceló Anejo je příznačná nazlátle červená barva a jemné aroma.
Původ: Dominikánská republika
Obsah alkoholu: 37,5%

Cachaça Pitu 
Nejznámější značka cachaça na světě. Vyrobený z čerstvé cukrové třtiny, známý pro svoji výjimečnou kvalitu a pro výbornou míchatelnost s čerstvým ovocem a džusy. Pitú je duchem Caipirinhi, brazilského národního koktejlu.
Původ: Brazilie
Obsah alkoholu: 40%

Cachaca Ypióca Empalhada Ouro                                                                                                
Ypióca cachaça Ouro je lihovina vyrobená ze šťávy cukrové třtiny. Zraje dva roky v sudech z brutnákového dřeva, které obsahuje červené barvivo. Ypióca cachaça Ouro je zlatavé barvy, voní po zahuštěné šťávě cukrové třtiny a vyznačuje se zaoblenou chutí.
Původ: Brazílie
Obsah alkoholu: 39%

Capitan Bucanero 7 aňos                                                                                                                  
Pod tímto názvem se skrývá skutečně elegantní, sedmiletý rum z Dominikánské Republiky, jehož skvělá vůně Vám spolu se skvělou chutí nepochybně učaruje. Dominikánská Republika je známá především coby producent té nejkvalitnější cukrové třtiny a tudíž má skvělé předpoklady pro výrobu toho nejjemnějšího rumu. Milovníci rumu ho okamžitě poznají pro jeho hedvábnou lehkost, které je docíleno obzvláště jemným destilačním procesem a následným zráním v sudech z amerického bílého dubu. Chuť je elegantní, medově sametová dlouhá dochuť se snoubí s hedvábnou konzistencí.
Původ: Dominikánská republika
Obsah alkoholu: 40%  
                                                                                                                               
Captain Morgan Spiced                                                                                                                     
Ostrov Jamajka se nachází v severozápadní částí karibských ostrovů jižně od Kuby. Kryštof Kolumbus poprvé přistál na Jamaice v roce 1494. Jamaika byla pod španělskou nadvládou až do roku 1655, kdy se stala anglickou kolonií. Následně se výrazně podílela na importu otroků a produkci cukru a výrobě rumu. V době největší slávy zde bylo v provozu 125 palíren, dnes je jich pouhých pět. Rumy z Jamajky jsou tradičně tmavé, těžké a velice aromatické. Využívají kvasnice s pomalejší fermentací, která umožní extrakci více aromatu. Legendární kapitán Henry Morgan byl jedním z nejobdivovanějších bukanýrů 17. století. Proslul odvahou při objevitelských expedicích na Barbados a Jamajku a také svou šlechetností a družností. Jeho sláva mu nakonec přinesla i křeslo jamajského guvernéra, ale to v žádném případě neznamenalo, že by se vzdal své touhy po dobrodružném životě. Novým objektem jeho dobyvatelských tužeb se od roku 1680 stal tamní trh s rumem, když dal vzniknout slavné značce Captain Morgan.
Původ: Jamajka
Obsah alkoholu: 35%

Captain Morgan Black Label                                                                                                                     Pravý jamajský rum plné struktury, velmi jemné chuti s karamelovým buketem a nádhernou tmavou barvou. Jedinečné vlastnosti získává ročním zráním v dubových sudech.
Původ. Jamajka
Obsah alkoholu: 40 %

Diplomático Aňejo 7 Aňos                                                                                                               
Diplomático Anějo 7 Aňos je třtinový rum prémiové kvality stárnoucí 7 let v malých dubových sudech. Má krásnou zlatou barvu, v jeho jemné vůni je cítit zralé ovoce, aroma dřeva a sladké cukrové třtiny.
2008 Stříbrná medaile - Concours Mondial Bruxelles, Chile.
2007 Zlatá medaile - San Francisco World Spirits Competition.
2007 Platinová medaile - World Beverage Competition, Florida.
2006 Stříbrná medaile - International Wine and Spirits Competition.
Původ: Venezuela
'Obsah alkoholu:  40%

Diplomático Reserva 8 Aňos                                                                                                             
Diplomático Reserva 8 Aňos je třtinový prémiový rum, který 8 let stárne v dubových sudech, kde získává konečné jemné aroma sherry a dřeva. Ve vůni je cítit také jemná vanilka a karamel. Rum má jantarovou barvu, výjimečnou a vyváženou chuť.Klimatický a geografický charakter Venezuely společně s lidskou dovedností mají rozhodující vliv při výrobě rumu. Venezuelský rum tak má nezaměnitelný charakter, který nenaleznete na žádném jiném místě na světě.
Rumy značky Diplomático garantují nejvyšší standard kvality produkce a zaručují všem konzumentům opravdu nezapomenutelný zážitek.
2008 - Stříbrná medaile, Concours Mondial Bruxelles, Chile.
2007 - Zlatá medaile Ministry of Rum, Grenada, West Indies.
2007 - Velká zlatá medaile, Bruxelles.
1996 - Zlatá medaile, St John's International Rum Festival, Canada
Původ: Venezuela
Obsah alkoholu: 40 %

Havana Club Anejo Blanco                                                                                                          
Havana Club je jediným mezinárodně uznávaným kubánským rumem. Je značkou, která se nedá srovnávat s žádnou jinou, je spojením tradic výrobců rumu, kubánských koktejlů a historické tradice Kuby jako významné křižovatky kultur. Značka Havana Club se zrodila v roce 1878. Extrakcí třtinové šťávy se získává melasa, která kvasí a destiluje se podle tradiční kubánské metody. Rum zraje nejméně 18 měsíců v sudech z amerického bílého dubu po bourbonu, z něhož rum získává svoji typickou zlatavou barvu. Sudy jsou uloženy v tzv. storehouses ve městě Santa Cruz del Norte ve skvělých klimatických podmínkách v blízkosti teplého Golfského proudu, teplého podnebí s vyváženou vlhkostí vzduchu a tropického slunce. Po dlouhé době zrání, míchání a filtraci vzniká pravý rum Havana Club. Jemný, lahodný, suchý, zářivý, čirý a průhledný. Mnoho odborníků, vybavených nejmodernějšími přístroji, neustále ověřuje jeho kvalitu. Poslední slovo má však mistr lihovaru, strážce tajemství tradice. Barmanské umění se na Kubě začalo rozvíjet již v polovině 19. století. Není to nic překvapivého vzhledem k tomu, že zde existuje vše potřebné pro přípravu nejlepších koktejlů na světě: jemný kubánský rum, šťavnaté ovoce a čerstvá máta. Neméně důležitá je i tradiční trpělivost Kubánců vedoucí k tomu, že umění připravovat koktejly dosáhlo v této zemi svého vrcholu. Žhavé slunce a záliba obyvatel v dobrých věcech se přičinily o rychlé rozšíření nového způsobu konzumace. Názvy jako Mojito, Cuba Libre nebo Daiquiri byly kolem roku 1900 již velice slavné. Ve dvacátých letech 20. století vstupuje toto kubánské umění do svého zlatého věku. Na Kubě vznikla "havanská škola", kde se soustředili nejlepší barmani z celého světa. Mezi největší mistry koktejlů, kteří z této školy vyšli, jsou taková jména jako Chavez, Richard, Harold, Celestino, Gonzales - tvůrce mraženého daiquiri. O věhlas Havana Club rumu se zasloužila paradoxně probibice v USA, která vyvolala velký příliv slavných osobností té doby na Kubu, kde koktejly tekly proudem. Ernest Hemingway, Marlene Dietrich i Gary Cooper si oblíbili kubánský rum pro jeho jemnou chuť a množství koktejlů, jejichž je základem. Základní surovinou pro výrobu pravého kubánského rumu je pečlivě vybíraná cukrová třtina. Ta se na Kubu dostala díky známému mořeplavci Kryštofovi Kolumbovi, který ji sem přivezl při své druhé plavbě v roce 1493. Plodina se velmi rychle ujala a přinášela vynikající úrodu s vysokým obsahem cukru.
Původ: Kuba
Obsah alkoholu:  40 %

Havana Club Aňejo 3 aňos                                                                                                            
Havana Aňejo 3 aňos patří mezi prestižní bílé rumy pocházející z Kuby. Originální jemně pískovou barvu získává po třítém zrání v sudech z bílého dubu. Má lahodnou chuť. Skvěle se hodí k míchání osvěžujících koktejlů.Značka Havana Club se zrodila v roce 1878. HAVANA CLUB je jediný mezinárodně uznávaný kubánský rum. Jeho základem je pečlivě vybíraná cukrová třtina. Extrakcí třtinové šťávy se získá melasa, na níž závisí aromatická kvalita rumu. Tento "med" kvasí a destiluje podle tradiční kubánské metody a poté zraje v dubových kádích a sudech 18 měsíců až 7 let. Výsledkem je lahodný, jemný, suchý, zářivý, čirý a průhledný rum Havana Club.
Původ: Kuba
Obsah alkoholu: 40%

Havana Club Aňejo Especial                                                                                                          
Tento rum má pískově zlatavou barvu. V příjemně sladké směsi vůní vanilky, karamelu a kakaa je rozpoznatelný jemný nádech alkoholu. Na jazyku chutná lehce a vyváženě, s jemně sladkým přívlastkem. Namíchejte si z něj pravé Cuba Libre nebo jiný originální koktejl.
Původ: Kuba
Obsah alkoholu: 40 %

Havana Club Aňejo Reserva 5 Aňos                                                                                         
Havana Club Reserva 5 Anejo je tradiční rum, jenž zraje v sudech po Bourbon whiskey. Je jantarové barvy. Ve vůni se uplatňuje vanilka, kakao a lehký tabák, chuť je ovlivněna stopami espressa, kakaového prášku, melasy a karamelu.
Původ: Kuba
Obsah alkoholu: 40%'

Havana Club Aňejo 7 Aňos                                                                                                            
Havana Club Anejo 7 Anos je klasický tradiční či průmyslový rum, po v průměru sedmiletém zrání v sudech po Bourbon whiskey jantarově medové až mahagonové barvy. Vyznačuje se ve vůni mohutným aroma dubového dřeva, jež přechází do dominantní vanilky. Chuť je komplexní, intenzívní, suchá, mimořádně jemná a čistá.
Je to super-prémiový kubánský rum. Zraje v průměru 7 let a déle v použitých sudech z amerického bílého dubu a poté je filtrován. Náleží do portfolia vedoucí značky v České republice. Ve virtuální komunitě známé jako Klub milionářů se umístila značka jako celek v žebříčku TOP 30 INTERNATIONAL BRANDS na 25. místě a zároveň vykázala absolutně nejvyšší procento zvýšení prodeje – o 13,3 % a dosáhla 3,4 milionu kejsů, tj. více než 30 000 000 litrů produktu
Původ: Kuba
Obsah alkoholu:  40%

Ron Hemingway 3y
Kubu proslavil také slavný milovník rumu Ernest Hemingway. Měl rád rum čistý a také v podobě koktailů mojito nebo daiquiri. Jeho stálicí bylo také dvojité daiquiri, které se získalo jméno Papa Hemingway. Připravuje se bez cukru s dvojitou porcí rumu.
Původ: Kuba
Obsah alkoholu: 40%

Ron Hemingway Extra Viejo 7y                                                                                                     
Kubu proslavil také slavný milovník rumu Ernest Hemingway. Měl rád rum čistý a také v podobě koktailů mojito nebo daiquiri. Jeho stálicí bylo také dvojité daiquiri, které se získalo jméno Papa Hemingway. Připravuje se bez cukru s dvojitou porcí rumu.
Původ: Kuba
Obsah alkoholu: 40%
                                                                                                                                                       

 

Legendario Elixir 7 Aňos                                                                                                                

 

Kubánský rum s bohatou jemnou sladkou chutí – trošku odlišný od klasických rumů z Kuby.Zraje 7 let v sudech z amerického dubu. Na Kubě se vyrábí již od roku 1945 a to z nejlepší vybrané cukrové třtiny. V tomto rumu jsou macerované rozinky, díky kterým rum dostává jedinečně jemné aroma a chuť.
Barva: jantarová
Aroma: rozinek, pomerančů
Chuť: bohatá, delikátní, jemná a sladká
Vyrábí se v původní rodinné podniku na Havaně od roku 1946 a je považovaný za skutečnou rumovou lahůdku. Nejlépe ho vychutnáte na ledu.
Společnost Legendario byla založená v roce 1946. Po celou dobu si drží kubánskou originalitu a veškeré své produkty výrábí přímo na Kubě. Rumy Legendario jsou velmi kvalitní a těší se velké oblibě nejen Kubě, ale také v dalších koutech světa.
Původ: Kuba
Obsah alkoholu: 34%

Malibu Original                                                                                                                                
Malibu Caribbean Rum je tradičně destilovaný karibský bílý rum s třtinovým cukrem a kokosem. Pravý karibský rum v kombinaci s exotickou chutí kokosu a jemným nádechem mandlí a kávy. Malibu se vyrábí na ostrově Barbados, který je kolébkou jediného skutečného rumu již 350 let.
Původ: Barbados
Obsah alkoholu: 21 %

Matusalem Platino White                                                                                                                 
Základem pro výrobu Matusalem Platino White je melasa z cukrové třtiny. Z ní připravená záparka se fermentuje na obsah alkoholu 5 až 10%. Pak následuje destilace, která rozhodujícím způsobem ovlivní kvalitu výsledného produktu. A právě proto Matusalem Platino požívá třístupňovou destilaci. Matusalem Platino je před plněním do láhví scelován v nejkvalitnějších dubových sudech. Chuť má jedinečnou, jemnou a svěží, s květinovou vůní.
Původ: Dominikánská republika (Kuba)
Obsah alkoholu: 40 %

Matusalem 10y Classico                                                                                                                    
Matusalem Classico má obzvláště silnou a exotickou chuť. Jeho proces staření a míchání je založen na tzv. Solera metodě, která se původně používala jen pro výrobu sherry, brandy a koňaku. Tato metoda, díky které je získán výjimečně jemný rum, je pro výrobu rumu unikátní. Největší podíl ve směsi destilátů tvoří rum stařený Solera metodou přibližně 10 let.. Jeho kvality jsou oceněny několika zlatými medailemi z prestižních mezinárodních souteží např. Gold International Rum Festival 2003 nebo San Francisko World Spirits Competition 2004.
Původ:  Dominikánská republika (Kuba)
Obsah alkoholu: 40 %

Millonario Reserva 15 Años                                                                                                            
Rum Milionario Solera 15 reserva especial je plodem žhavých slunečních paprsků, jejichž pohlazení dává výjimečnou kvalitu cukrové třtině. Sladký buket, tělnatost a teplo uvolněné pomalou fermentací třtinové melasy, delikátní destilace a trpělivé zrání až po dobu 15 let v dubových sudech metodou solera zaručují chuťovou stálost a hedvábnou jemnost tohoto peruánského rumu.
Každá lahev je ručně zabalena do obalu z palmového proutí toquilla peruánskými ženami se zručností předávanou po generace.
Původ: Peru
Obsah alkoholu: 40 %

Pampero Aniversario Anejo Reserva Exclusiva
Jedná se o velice specifický rum, který byl na trh uveden při příležitosti 25tého výročí společnosti Pampero v roce 1963. Je výsledkem dlouholetých znalostí a praktických zkušeností. Zraje v dubových sudech, kde získává intenzívní a bohatou vůni, chuť i krásnou barvu.
Tento excelentní rum je vhodný pro každou příležitost - sklenka v pohodlí domova po dlouhém pracovním dni, přípitek s kamarády v baru nebo jako lahodný doušek před spaním. Je to rum s vlastní tváří. Ochutnejte.
Původ: Venezuela
Obsah alkoholu: 40% 

Plantation Rum 20y Anniversairie
Kompletní směs velmi starých rumů z Barbadosu. Kořeněná vůně vanilky a hořké čokolády doplňující aromem banánů, cukrové třtiny a pečených kokosových ořechů.
Původ: Barbados
Obsah alkoholu
42% 

Pyrat XO Rum Reserve                                                                                                                   
Pyrat XO Reserve je směs patnáctiletých karibských rumů jež byly vybrány pro své mimořádné aromatické a chuťové bohatství. Pochází z karibského ostrova Anquilla. Cukrová třtina zde kvůli písčité půdě a nedostatku srážek nebyla nikdy brána jako významná plodina. Vzhledem k odlehlosti místa a potížím s navigací zde ale vládli pašeráci. Možná proto tady není žádná palírna a rum se zde pouze míchá a lahvuje. Pyrat XO Reserve nabízí vůni citrusů a koření a jemně peprná chuť s podtóny pomerančů z vás udělá oběť, která se rumu z Anquilly nedokáže jednoduše ubránit.
Původ: Anguilla
Obsah alkoholu: 40 %

Ron Caney Carta Blanca 3y                                                                                                           
Je výrazně lepší než standardní bílý rum - ve věku až do tří let, v sobě spojuje lehkou ovocnou chuť s hladkou chutí a suchým povrchem. Carta Blanca je ideální pro Mojito a koktejly, stejně jako míchání.
Původ: Kuba
Obsah alkoholu: 37,5%

Ron Caney Oro Ligér 5y                                                                                                                   
"Oro Ligero" znamená "světlo zlato", který správně popisuje zlatou barvu rumu, který se dělá pět let, ve starých Caneys dubových sudech. Nedotčeným skladováním dostane jemnou chuť, lahodné na výrobu koktejlů. Dokonce i pro náročné fajnšmekry je výborný samotný . Okouzlující základ pro všechny mezinárodní koktejly a setkání.
Původ: Kuba
Obsah alkoholu: 37,5%

Ron Caney Aňejo Centuria 7y
Tento rum zraje nejméně 7 let v dubových sudech. Má unikátní chuť a neobyčejnou kořeněnost. Kubánský rum určený pro opravdové znalce. Tento rum má tmavě mahagonovou barvu s vůní kořenitou a po cukrové třtině. Jeho chuť má náznak pomerančové kůry, ořechu a trocha vanilky v pozadí, nasládlejší chuti.
Původ: Kuba
Obsah alkoholu: 37.5%

Ron Zacapa Centenario Solera Reserva 15 Guatemala                                                                  
Rum Zacapa Centenario jsou v Guatemale vyráběny destilací z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zrají systémem solera v nadmořské výšce 2333 metrů v sudech z bílého dubu, ve kterých zrál dříve bourbon, Sherry Pedro Ximenez, ale také portské, koňak nebo tokajské víno.Ron Zacapa Centenario 15 Anos je vyráběn z pečlivě vybíraných rumů o průměrném stáří 15 let, které jsou následně blendovány po dobu minimálně jednoho roku.ZACAPA je jedním z nejlepších a nejoceňovanějších rumů světa. Tento skvost z Guatemaly je výsledkem kombinace vlivu půdy, klimatu a přírodních surovin, jejichž výjimečnost je umocněna mistrovskou destilací, zráním v mimořádně vysoké nadmořské výšce 2300 metrů a jedinečným uměním master blendera Loreny Vasquez. Zacapa se podává nejlépe čistá nebo na led, přičemž skvěle vynikne její hluboký intenzivní charakter. Ron Zacapa je luxusním destilátem s řadou, do níž patří ZACAPA 15, ZACAPA 23 a ZACAPA XO.Ojedinělý charakter rumu ZACAPA je od guatemalské krajiny a kultury neoddělitelný. Pod dramatickým horizontem tyčících se hor a aktivních vulkánů se průběh výroby, zrání a lahvování, odehrává v několika oblastech země, přičemž každá je proslulá místními dovednostmi – od pěstování základní suroviny, cukrové třtiny, přes destilaci a zrání až po umění potomků starověkých Mayů, kteří ručně vyrábí tzv. „petate“, které zdobí každou láhev tohoto jedinečného rumu. Takto získává ZACAPA své pravé, vysoce ceněné rysy, aroma a chuť.Na rozdíl od mnoha jiných rumů se pro výrobu rumu ZACAPA nepoužívá melasa, která je vedlejším produktem při výrobě cukru, ale tzv. „panenský med cukrové   třtiny“, což je vlastně nektar, získávaný jejím prvním lisováním. Po destilaci podstupuje ZACAPA úžasnou cestu z nížiny obklopené vulkány až do horského údolí ve výšce 2300 metrů nad mořem, kde rum díky chladnějšímu klimatu získává své unikátní vlastnosti a typickou chuť.
Původ: Guatemala
Obsah alkoholu: 40%

Ron Zacapa Centenario 23 Aňos                                                                                                  
Zacapa Centenario 23 Aňos je luxusní třtinový rum zrající 23 let v dubovém sudu metodou Solera.
Tento, jediný rum, který se nachází v “Síni slávy karibských rumů“ je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2.333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon a Sherry Pedro Ximenez. Ron Zacapa Centenario 23 Aňos je vyráběn z těch nejpečlivěji vybíraných rumů o průměrném stáří 23 let, které jsou následně blendovány po dobu minimálně jednoho roku.
Původ: Guatemala
Obsah alkoholu: 40%

Santa Teresa Rhum Orange                                                                                                           
Santa Teresa Rhum Orange,  jedná se o dokonalou fůzi znamenitých dvouletých venezuelských rumů Santa Teresa, ve kterých je macerována pomerančová kůra. Podává se mražený v koňakových skleničkách nebo s ledovou tříští a limetkami.
Původ: Venezuela
Obsah alkoholu: 40%

Stroh 80                                                                                                                                            
Rum Stroh patří mezi nejlepší rakouské rumy. Velice často se z něj připravují horké nápoje jako je jagertee, punč nebo grog. Hodí se, ale také na míchání koktejlů a míchaných nápojů.
Původ: Rakousko
Obsah alkoholu: 80 %

 

Více o rumech se dozvíte na stránce Ministry of Rum (anglicky)